Over ons

Onze praktijk telt drie vaste vroedvrouwen (verloskundigen), een waarneemster en een assistente. Naast deze vaste medewerkers hebben we ook waarneemsters die ons vervangen bij vakantie, verlof of ziekte. We bieden ook regelmatig een stageplaats aan studenten van de Verloskunde Academie.

Het voordeel van werken in een team is dat wij elkaar aanvullen en scherp houden. We hebben regelmatig overleg, intervisie en bijscholing zodat we de kwaliteit van onze zorg hoog houden. Daarnaast hebben we voldoende tijd voor ons privéleven, zodat we fris en gemotiveerd blijven.

Er heeft altijd één van de vroedvrouwen dienst, zodat we 24 uur per dag bereikbaar zijn. Deze dienstdoende vroedvrouw is beschikbaar voor alle spoedeisende zaken. Tijdens de dienst doet de dienstdoende vroedvrouw de kraamvisites van de baby's die er die week zijn geboren. Ook houden we spreekuren op de praktijk, waarbij we de eerste controle ruim een uur de tijd voor je nemen om al je vragen te beantwoorden en je van de benodigde informatie te voorzien. De eerste helft van de zwangerschap kom je bij één van ons op controle zodat je niet meteen verschillende gezichten ziet. De meeste zwangeren vinden het prettig om daarna ook de andere vroedvrouwen te leren kennen zodat er een bekende komt bij de bevalling, maar als je liever één of twee vaste gezichten ziet bij de zwangerschapscontroles kan dat ook.

Wij werken ook samen met:
-Lactatiekundige (borstvoedingsspecialiste) Myrte van Lonkhuijsen
-Diëtiste Vidhi van Manen
-Coach Annet Coumou          

Het hele team             

         

De maten                            Van links naar rechts:  Samie Zijlstra - Sophie Buitenkant - Froukje Jorissen                        

                                                                             

 Froukje Jorissen, vroedrouw

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Sinds 2011 werk ik met erg veel plezier bij vroedvrouwen van der Hoopstraat, eerst als waarneemster en tegenwoordig in de maatschap. In september 2013 ben ik voor het eerst zelf moeder geworden van een prachtige zoon, Pelle. Deze zwangerschap en bevalling hebben mij veel geleerd over de kracht, maar ook de kwetsbaarheid van het zwanger zijn en het moederschap. In juli 2015 is onze dochter Juno geboren. Naast de begeleiding in de zwangerschap en tijdens en na de bevalling mede-organiseer ik het Baby Café. We creëren zo, samen met een vaste lactatiekundige een breder zorgaanbod. > terug naar het overzicht

Sophie Buitenkant, vroedvrouw


Ik ben Sophie en ben in 2001 in Amsterdam afgestudeerd als vroedvrouw. Al sinds 1996 ben ik bij deze praktijk betrokken; eerst heb ik er een jaar lang als assistente gewerkt, terwijl ik wachtte om ingeloot te worden voor de opleiding tot vroedvrouw en meteen na mijn afstuderen in juli 2001 ben ik hier als waarnemend vroedvrouw een aantal maanden komen werken. Daarna heb ik twee jaar lang bij verschillende praktijken in Amsterdam waargenomen en ben toen teruggekeerd naar de van der Hoopstraat om niet meer weg te gaan.

Het contact met mensen, het bijwonen van een heel bijzondere gebeurtenis in het leven van mensen en het werken in een hecht team maken dat ik dit beroep het mooiste beroep van de wereld vind. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen.
> terug naar het overzicht

Samie Zijlstra, vroedvrouw

 

Beste zwangeren en partners, ik ben Samie Zijlstra, sinds 2009 werkzaam als vroedvrouw. Zelf ben ik 30 jaar geleden thuis op de Nieuwmarkt hier in Amsterdam geboren. Mijn zoon Felix en mijn dochter Frida zijn thuis in een bevalbad geboren. Ik werd geweldig begeleid door mijn vroedvrouw, vriendin en collega hier in de praktijk, Froukje Jorissen. Ik zie het moederschap als een waardevolle ervaring bij het uitvoeren van mijn vak.

Ik vind het belangrijk dat je je gehoord en vertrouwd voelt bij je vroedvrouw en hoop dat mijn collega’s en ik je dat kunnen bieden.

Het is echt prachtig om elke keer weer getuige te mogen zijn van de geboorte van een mens! De verwondering van de verse ouders ontroert mij telkens weer.Ik wens je een mooie ervaring in deze bijzondere tijd van zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
> terug naar het overzicht

Charlotte de Deugd,  waarnemend vroedvrouw

Mijn naam is Charlotte. Ik werk als vaste waarneemster in de praktijk. Al van jongs af aan wilde ik in de zorg werken. Naast verloskunde heb ik ook verpleegkunde gestudeerd. Als snel kwam ik er achter dat mijn passie lag bij het vak verloskunde. En inmiddels mag ik bijna mijn tweejarig jubileum vieren als vroedvrouw.
Ik kan me blijven verbazen over de bijzondere werking van het vrouwelijk lichaam gedurende een zwangerschap en bevalling. Alle kracht, kwetsbaarheid en veranderingen mag ik van heel dichtbij meemaken. Ik zie het als een uitdaging om ieder koppel op maat te begeleiden in deze tijd. Daarom kan ik zonder twijfel zeggen dat ik de mooiste baan heb die er bestaat. 
Mijn studie heb ik gevolgd in Antwerpen. Na Antwerpen heb ik Amsterdam leren kennen en werd ik op slag verliefd op de stad. Sinds een tijdje woon ik in de Baarsjes. Ik spendeer mijn vrije tijd graag in musea of bezoek concerten. Mijn ultieme weekendbesteding bestaat uit de krant of een goed boek lezen in een café om de hoek met een bak koffie, over de markt struinen en uitgebreid koken met vrienden. Of natuurlijk een mooie bevalling, het is lastig kiezen. 
> terug naar het overzicht

Karin Caransa, assistente


Ik ben Karin. Na meer dan 30 jaar in het boekenvak te hebben gewerkt, raakte ik in 2013 door reorganisatie mijn baan kwijt. Via een van mijn dochters (in 2014 bevallen in deze praktijk) stuitte ik op Facebook op de vacature voor een praktijkassistente bij de vroedvrouwen in de Van der Hoopstraat. Voor mij een uitgelezen kans om weer aan het werk te gaan en mijn praktijkervaring als managementassistent te combineren met een 'oude liefde', de verloskunde! In de jaren '80 ben ik actief geweest in de stichting Beter Bevallen, een samenwerkingsverband tussen vroedvrouwen en cliënten, dat onder andere als doel had de thuisbevalling en de zelfstandig gevestigde vroedvrouw te behouden in Nederland. Zelf heb ik 3 dochters en een zoon en inmiddels  ook twee kleindochters! Jullie zullen mij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 15.00 u op de praktijk aantreffen.
> terug naar het overzicht

Annet Coumou, coach

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de vroedvrouwenschool in Amsterdam en tot juli 2015 ben ik werkzaam geweest in de praktijk aan de van der Hoopstraat. Vroedvrouw zijn vond ik een prachtig beroep. Na de geboorte van mijn eigen kinderen groeide nog meer het besef hoe belangrijk een goede begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling is. Mede daardoor ben ik een coachingsopleiding gaan doen. Nu ben ik coach voor zwangeren die daar behoefte aan hebben. 
> terug naar het overzicht

Myrte van Lonkhuijsen, lactatiekundige

Sinds 2000 werk ik full-time als lactatiekundige. Samen met ouders zoek ik naar oplossingen voor problemen rondom borstvoeding wanneer de gewone begeleiding niet voldoende lijkt te zijn. Daarbij gaat het dan niet alleen om ‘technische’ adviezen over aanleggen en voeden. Ook leefbaar maken en houden van borstvoeding  in het dagelijks leven van het gezin is belangrijk. 
Uiteindelijk gaat het erom dat ouders en kind borstvoeding hun eigen vorm geven. En dat ze daarbij de steun krijgen van alle zorgverleners om hen heen. Daarom is het zo fijn om in de verloskundigenpraktijk te werken. Samen vormen we een team: ouders, verloskundigen, kraamverzorgenden en lactatiekundige.

Aanmelding borstvoedingsavond: klik hier.
> terug naar het overzicht

Vidhi van Manen, diëtiste

Terwijl je kindje zich ontwikkelt in je baarmoeder de komende negen maanden, maakt jouw lichaam een grote verandering door. Je wilt jullie beiden de best mogelijke omgeving bieden. Voeding speelt daarin een belangrijke rol. Ik bespreek graag met jou welke keuzes je hierbij kunt maken, waardoor jouw zwangerschap en de ontwikkeling van je kind zo goed mogelijk verlopen.

Naast bijvoorbeeld ondersteuning ten aanzien van je gewicht, kan ik gerichte adviezen geven over zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid, verstopping, vermoeidheid of bloedarmoede. In nauwe samenwerking met o.a. de vroedvrouwen en diabetes verpleegkundigen, kan ik je ook begeleiden bij zwangerschapsdiabetes. Ook wanneer je een zwangerschapswens hebt of wanneer je kindje geboren is, kan ik je helpen bij je voedingsvragen. Diëtistische zorg aan kinderen tot 18 jaar, zoals over gezonde voeding, selectief eten, voedselintolerantie, darmklachten, onder- of overgewicht, wordt vergoed door de verzekering.

Ik ben Vidhi en ik werk als diëtiste voor De Zoete Appel. Op de maandag kun je bij mij op deze locatie terecht voor dieetadviezen. Met genoegen werk ik samen met het team Van Der Hoopstraat, dat mij ook begeleid heeft tijdens mijn eigen zwangerschappen. Ik ben Britse en woon sinds 2011 in de Staatsliedenbuurt. Tijdens mijn studie Voeding en Diëtetiek in Den Haag heb ik kinderen en hun ouders begeleid bij het Juliana Kinderziekenhuis. Een goede verstandhouding opbouwen met mijn cliënten vind ik belangrijk; ik voel me betrokken bij mijn cliënten en zoek met hen naar gerichte adviezen. Als diëtist heb ik ook veel profijt van mijn eerdere Master opleiding Cognitieve Wetenschappen (psychologie, filosofie, taalontwikkeling) en mijn werk in Engeland als zorgprofessional. Ik kan de consulten in het Nederlands of Engels doen naar gelang uw voorkeur. Ik beheers ook Hindi en Spaans.

Wil je meer weten of een afspraak maken voor een consult, neem dan contact op met De Zoete Appel tel: 020 7371688 of via info@dezoeteappel.nl. Meer informatie: www.dezoeteappel.nl.    
> terug naar het overzicht